Збогом, генерацијо

Петак, 31. мај, био је последњи наставни дан за ученике осмог разреда у овој школској години.  Завршетак наставе обележен је програмом у трпезарији школе коме су присуствовали родитељи, наставници, ученици и предшколци са својом васпитачицом Горданом Петровић.

Програм је започео химном школе коју је извео школски хор, а настављен је сценама из драматизованог романа Милована Витезовића ,,Шешир професора Косте Вујића”.  После премијерног извођења у новембру, приликом обележавања 150 година постојања наше школе, ученици VIII-1 и VIII-2 још једном су оживели ђаке чувеног професора Косте Вујића. Наступио је и школски оркестар: публика је могла да чује део репертоара који им је донео прво место на  овогодишњем републичком такмичењу оркестара.  Ученици Милан Станковић и Михајло Савковић, осим као чланови оркестра, представили су се и композицијом ,,Валцер ружа”, а на крају и као део мини-оркестра посебно састављеног за ову прилику у коме су им се придружили и Александар Марковић, виолина и Лазар Марковић, хармоника.

Учесник програма био је и наставник математике и одељењски старешина VIII-1 Милоје Вељовић. Он  је казивао своју песму ,,Збогом, генерацијо” коју је посветио управо ученицима који завршавају осми разред.