Упис у први разред – обавештење за родитеље

Пријаву детета за упис у 1. разред можете извршити на два начина:

Пријавом преко е-Управе: Родитељу/ другом законском заступнику деце која су стасала за први разред биће омогућено да од среде, 1. априла 2020. године електронским путем започну процес уписа детета у 1. разред и искажу интересовање за упис детета у ОШ „Иво Лола Рибар“ преко портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs

Кад Министарство просвете, науке и технолошког развоја потврди датуме уписа у први разред, родитељима који су исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о пријави за упис у основну школу. Када се дефинише датум уписа у основну школу, на порталу еУправа биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање преко које треба да закажете термин.

Услуга е Заказивање термина за упис и тестирање омогући ће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности у вези са уписом детета у школу. Школа ће преко апликације е Упис извршити преузимање потребних података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из Интегрисаног здравственог информационог система – податке о обављеном лекарском прегледу) и извршити упис. Након уписа детета у школу, истог дана, педагог школе извршиће тестирање детета.

Друга могућност је да се јавите педагогу школе на телефон 060/5432253 или на мејл адресу lolabegaljica@gronet.rs и том приликом дате следеће податке:

1.Име и презиме детета

2.Матични број детета и општина рођења

3.Имена и презимена оба родитеља

4.Матични број оба родитеља или бар једног, општина рођења

5.Адреса становања,фиксни и мобилни телефон

педагог школе Гордана Јоргаћевић