Светониколајевска академија

У сусрет празнику Св.оца Николе, у недељу 15.децембра у великој сали Комбанк дворане у Београду одржана је Светониколајевска академија. Ученици наше школе, представници 4. и 5.разреда су присуствовали истој, у пратњи наставнице верске наставе, Јелене Кијачић.

Званично гласило СПЦ за децу – Светосавско звонце, заједно са Верским добротворним старатељством и Катихетским одбором Митрополије београдско-карловачке, традиционално је организивало Светониколајевску академију. У оквиру исте премијерно је изведена ђачка представа ,,Врлинко Добрић”, која описује живот Светог Николе у пет сцена, од детињства, па до старости. Сценарио представе дело је вероучитеља Владимира Радовића, у режији Данице Тодоровић, уз музичку подршку Дечјег хора српске Патријаршије, а у продукцији Школског центра ,,ЗВОНЦЕ”.

За сву децу која су присуствовала академији, обезбеђено је уз помоћ партнера Верског добротворног старатељства, преко 1200 поклона, којим су даривана деца из многодетних породица, као и највреднији ђаци који похађају верску наставу у основним школама на територији Митрополије београдско-карловачке.