Свечана подела светосавских пакетића

У суботу 11. фебруара 2023. године, у храму Светог Саве на Врачару на пригодној свечаности, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије поделиo je светосавске пакетиће ученицима 1. и 2. разреда београдских основних школа. Свечаности су присуствовали и ученици наше школе, њихови родитељи, учитељи и наставница верске наставе.
Свечани програм је почео молитвом Оче наш коју су изговорили малишани заједно са својим вероучитељима и родитељима. Патријарх Порфирије је поздравио све присутне, нарочито малишане. У свом обраћању је истакао да све што ми не можемо Бог чини са нама и уместо нас. Такође, позвао је децу на стрпљење, истрајност и молитву како би остварили своје циљеве.
Патријарху се у име свих присутних ученика захвалио ученик ОШ,, Стеван Дукућ“ из Београда. Хор Првог београдског певачког друштва са својим Дечијим хором, под руководством Радмиле Кнежевић, отпевао је заједно са децом и њиховим родитељимa и вероучитељима xимну Светом Сави.
Подели светосавских пакетића присуствовали су и епископи ремезијански г. Стефан и новобрдски г. Иларион, викари Његове Светости као и директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, господин Владимир Рогановић.
Са свечаности ученици су у својим срцима понели једно лепо заједничко сећање.