С првацима се расте

Дан када своје редове појача новом генерацијом најмлађих читалаца, мали је празник за сваку школску библиотеку. У календар наше библиотеке овај 21. новембар уписан је као дан када је шеснаест ђака првака започело своју читалачку авантуру. 

Радознали погледи и широки осмеси ученика I-1 испунили су простор библиотеке, а почетна збуњеност је брзо нестала. Већ су знали шта је библиотека и шта ради библиотекар, као и да позајмљене књиге треба чувати и враћати на време. Научили су да у библиотеци владају мир и тишина, да нико никоме не треба да смета и да сваку књигу са полице треба вратити на место са ког је узета. Радо су поделили своја размишљања о томе зашто је читање важно, а потом су пажљиво слушали одломке из књиге ,,Од читања се расте“ Јасминке Петровић.         

Кад прваци постану чланови школске библиотеке, тек онда је школска година заиста почела. За нас у Основној школи ,,Иво Лола Рибар“ овог 21. новембра, на дан Светог архангела Михаила, почела је нова школска, читалачка година.

Драга Магдалена, Данице, Милице, Јелена Тамара, Дуња, Андријана, драге наше Теодоре и драги наши Василије, Тодоре, Лука, Никола, Петре, Огњене и Уроше, добро дошли у свет читалаца!