Прослава 50 година матуре

У ОШ ,,Иво Лола Рибар“ у Бегаљици, 25. маја 2019. године, окупила се генерација ученика уписаних у ту исту школу 1961. године. Разлог је леп и вредан дивљења – прослава 50 година од матурирања у тој школи. На прославу су позвани не само они са фотографије одељења 8/1 из 1969. године, већ и сви они који су прошли за тих 8 година кроз то одељење.

Осим оних који су оправдано, али на жалост за трајно одсутни, и у нашој генерацији има неоправданих изостанака. Разлози и нису битни, јер сада оправдање подносимо једино себи. Вредно је истаћи, и посебно се захваљујемо на присуству нашој бившој разредној Живки Илић – одличном педагогу, изузетном професору и најважније дивном човеку. И сада нас је несебично саветовала и подучавала. Правио јој је друштво, и њему неизмерно хвала, професор Жика Топаловић. Обоје су у лепим годинама, али пуни ведрине и топлих речи за нас, који смо ове године по сили закона пензионери, пунимо 65 година живота. Велико вам хвала драги професори!

          Наше задовољство и искрене речи захвалности упућујемо директорки Драгани Пешић и њеним младим сарадницама. Имали су слуха да нам омогуће да ову свечаност обавимо у простору школе, а затим нас угосте као најбоље домаћице показујући нам диван простор обновљене школе. Једно велико хвала и за њих.

          А свима вама драга децо, садашњим ђацима ове школе, у било ком разреду, велики поздрав и искрене жеље да успете у животу и остварите своје снове. Наша генерација је у вашим годинама, чини нам се, ценила другачије неке вредности него ви сада. Добар успех и примерно владање нису награђивали само професори већ и ми међу собом. Оно што је давало печат нашој генерацији, више смо причали међусобно и више се дружили како у школи тако и ван ње. То нас је ето и наводило да смо се окупљали на 10 година. Ти сусрети нас бар на час врате у најлепше животно доба – ђачко доба. Пуно вас поздрављамо!

Мирољуб Тодоровић, ученик 8/1 ’69.године