Проширимо и продубимо своја знања о занимањима

У оквиру Професионалне оријентације за ученике 8. разреда данас је одржано предавање под називом ,,Проширимо и продубимо своја знања о занимањима“. Тим поводом гости предавачи су били родитељи наших ученика, представници оба одељења, 8/1 – Горан Врачар, саобраћајни инжењер и представници 8/2 – Нада Јевтић, дипломирани економиста и Тања Николић, виши физиотерапеут. Поред родитеља, своје занимање је представила и наставница српског језика и књижевности, Јасмина Срдановић. На занимљив начин, предавачи су представили како је текао пут избора средње и више школе и факултета, а на крају и будућег занимања. Захваљујући питањима ученика сазнали смо да ли је стресно бавити се одређеним пословима, имају ли родитељи времена за хоби, а пре свега колико је битно волети посао којим се бавимо.
Предавању су присуствовале и педагог школе, Сања Пуцаревић и одељењске старешине 8. разреда, Кристина Катанчевић и Јелена Кијачић.

Захваљујемо се родитељима и наставници Јасмини на учешћу у реализацији предавања, а нашим осмацима желимо да направе одговарајући избор средње школе и занимања!