Недеља сећања и заједништва

Поводом обележавања „Недеље сећања и заједништваˮ у нашој школи је одржана радионица од стране чланова Ученичког парламента.

Резултати интерактивне дискусије преточени су у предлоге унапређења рада Ученичког парламента, који ће промовисати развој хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога.

 

Ученици VI-2 су истом приликом на Часу одељенске заједнице са разредним старешином организовали креативну радионицу под називом „Рекли су о другарствуˮ. Разговарали смо о значају пријатељства, међусобном уважавању, толеранцији и њиховим односима у одељењу. Други део радионице био је посвећен прављењу паноа који садржи цедуљице са цитатима и пословицама о другарству, које су ученици пронашли и преписали. Пано смо закачили у кабинету VI-2.

На следећем линку можете пронаћи приручник за родитеље под насловом Одрастање у демократској породици – приручник за родитеље са одељцима о узрасту 6-10 и 11-14 година, који садржи примере како допринети промовисању толеранције, емпатије, поштовања, вештине за решавање сукоба и слично.

https://pedagoskastvarnost.ff.uns.ac.rs/index.php/ps/article/view/161/110