Потребно је: паковање кора (500гр), 300 – 500 гр сира, мало прашка за пециво, 1 шољица уља и две шољице воде.
Припрема – уље, воду и прашак за пециво помешати и прокувати. Оставити да се охлади. Сир измрвити. Од свих кора исећи једну трећину. Сваку кору поквасити охлађеном смесом, додати трећину одсечене коре опет поквасити, додати сир, поклопити кору и опет поквасити и увити у троугао. Ређати у плех обложен пек папиром. Пре печења, поквасити троуглове и пећи у рерни загрејаној на 220 степени док не порумени. Ако волите мекану питу поквасити је водом и покрити кесом и крпом. Ако волите хрскаву, не квасити је.
П. С. Уместо сира може се користити нешто друго, нпр. јабуке, вишње, бундева… Поступак је исти.