,,Креирај разгледницу – Гроцка крај Дунава“

Изложба дечјих ликовних радова „Креирај разгледницу – Гроцка крај Дунава“ данас је отворена у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Изложени су одабрани ликовни радови деце и младих широм наше општине, учесника ликовног конкурса у организацији Центра за културу Гроцка, који је био отворен од 7. фебруара до 10. марта. Ученици су имали задатак да на креативан начин представе знаменитости свога краја. Тако су се међу мотивима нашли Ранчићева кућа, симболи винчанске културе и археолошкa налазишта, манастир Рајиновац, скулптура Грочанке, река Дунав, воћњаци и виногради…
Ученици наше школе су учествовали на поменутом конкурсу и оствариле запажене резултате. Катарина Тошић 6/1 је освојила 2. награду, Елена Пирић 8/2 3. награду, док је Мина Крстић 5/2 добила похвалницу.
Програм су увеличале својим умећем и народним нумерама ученице етно певања ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке. Отварању изложбе присуствовали су многобројни ученици са родитељима, учитељи и представници образовних установа.
Изложба је отворена за посетиоце до 24. априла.