Ко поклони књигу, поклонио је цео свет

Да ли сте некада учинили добро дело? Помогли некоме на било који начин не очекујући ништа заузврат? За добро дело понекад је довољно пет картонских кутија, ако умете у њих да спакујете знање, љубав и много доброте. Ако уз то додате и светлост целог света, радост је загарантована. 

Добро дело Александре Богдановић ,,ушетало је”  у нашу библиотеку протекле недеље. Подстакнута вапајем због неопходног отписивања неколико хиљада оштећених и болесних књига – а близу смо цифре од 3.000, Александра је пристала да у оквиру своје акције ,,Књига за све” прикупи и поклони књиге и нашој библиотеци. 

Александра има свој блог под називом Библиотекарка. Вештином економисте и посвећеношћу истинског књигољупца и доброчинитеља, она прикупља и поклања књиге онима којима су потребне, пре свега сеоским школама и болницама. У томе јој помажу издавачи, књижари, писци, али највише људи добре воље. Захваљујући свима њима, библиотека наше школе богатија је за 150 библиотечких јединица, како би то рекли стручни библиотекари. Ми, који књиге волимо, а добрим делима се дивимо, рекли бисмо да нам је Александра подарила доброту, љубав, упорност и много вере у добре намере добрих људи. Да радост буде већа, подарила нам је и један глобус и са њим – цео свет. Неко би можда рекао да је то једна обична лампа ни по чему другачија од других сличних светиљки. Ми, који књиге волимо и радо маштамо и сањамо, знамо да наш глобус осветљава сва добра дела свих људи који учествују у акцији ,,Књига за све”. 

Нашу захвалност тешко је исказати речима, али надамо се да ћемо Александру ускоро угостити и узвратити јој својим гостопримством. 

П.С. Велико хвала наставнику Срђану што је књиге преузео од Александре и довезао их у Бегаљицу, као и Сергеју из VII-1, Николи, Раши и Алекси из VII-2  и Душану из VIII-1, што су кутије са књигама донели у библиотеку. 

Exif_JPEG_420