Дечија недеља

Наша школа се и ове године прикључила обележавању Дечије недеље.

Активности током Дечије недеље:

,,Шта детету треба да расте до неба?!, од 3. до 9. октобра 2022. године

  • Понедељак, 3. 10. 2022. Отварање Дечије недеље и упознавање са активностима у оквиру ње; Рецитал ученика 4. разреда о дечијим правима.
  • Уторак, 4. 10. 2022. Осликавање школског дворишта и дружење са предшколцима у нашој школи; Радионице у оквиру ОЗ о дечијим правима.
  • Среда, 5. 10. 2022. Спортски дан (штафетне игре и такмичења); Бринем о здрављу (систематски преглед зуба).
  • Петак 7. 10. 2022. Предавање представника МУП-а Гроцка; Час с ученицима 4. разреда ,,Разговор о правима и пријатељству.
  • За ученике старијих разреда Радионица ,,Чему нас учи приповетка ,,Деца?

Опис неких од ативности:

Чланови литерарне секције су са Весном Илић, наставником српског језика и школским библиотекаром, говорили и писали о вршњачком насиљу. Као подстицај за разговор о препознавању и сузбијању вршњачког насиља послужила им је приповетка ,,Деца”, Иве Андрића, у којој је главна тема вршњачко насиље и његове последице. Како је ове године у октобру сто тридесет година од Андрићевог рођења, било је речи и о животу и раду овог славног писца, који се залагао за мир и хуманизам међу свим људима. На фотографијама се налази пано с ликовним и литерарним радовима.

Одржан је заједнички час, учитељице Гордане Стоименовић и наставника српског језика и библиотекара Весне Илић, под називом ,,Разговор о правима и пријатељству”. Ученици четврог разреда су са својом учитељицом Горданом Стоименовић припремили рецитације из ,,Буквара дечјих права”, чији је аутор Љубивоје Ршумовић и драмски текст ,,Сокоћало”. Након рецитовања и глуме, учитељица и наставница су са ученицима говорили о дечијим правима, али и обавезама које имају као ученици, и лепом понашању. Ученицима је, такође, кроз едукативни материјал приказано и какве све опасности вребају на интернету уколико не пазе о заштити својих података и приватности.