Светосавци Светом Сави

Уочи школске славе – Светог Саве, 26.јануара 2018. године у нашој школи је одржан тематски дан под називом ,,Светосавци Светом Сави“.
У оквиру истог је одржан квиз знања о Светом Сави за ученике од петог до осмог разреда. Квиз је припремила наставница Српског језика Јасмина Срдановић у сарадњи са наставницом верске наставе Јеленом Кијачић. Техничку помоћ им је пружио Алекса Јарић, ученик осмог разреда. Ученици су били подељени у три групе са симболичним називима Жича, Хиландар и Студеница. Публику су чинили ученици, наставници и стручни сарадници, као и директорка школе Драгана Пешић. Током квиза ученицу су показали завидно знање о нашем просветитељу из предмета: српски језик, верска настава, историје и географије.

Након симпатичног надметања, а под будним оком трочланог жирија, победила је група Жича. На крају квиза сви учесници су награђени пригодним поклонимаза уложен труд и показано знање.

И остатак дана је био посвећен највећем српском просветитељу. Између две смене је приређена приредба коју су могли да погледају сви заинтересовани ученици. Наставне јединице у млађој смени биле су прилагођене овој теми. Рецитовали смо светосавске песме, изређивали ликовне и литерарне радове и уређивали паное. Све то уз звуке духовне музике која је пленила наше уши и припремала нас за сутрашњи дан.