Промоција војног позива

Ученици осмог разреда наше школе присуствовали су промоцији војног позива која се одржала 18. јануара у Општини Гроцка. Припадници војно-школских установа промовисали су војни позив кроз презентацију Војне гимназије, Средње стручне војне школе, као и Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Један од корака професионалне оријентације је информисање ученика о школама и занимањима кроз реалне сусрете са представницима одређених професија. Путем ове промоције ученици су имали прилику да се упознају са начином конкурисања, селекције и пријема кандидата за упис у Војну гимназију и Средњу стручну војну школу.

Како изгледа школовање у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи описали су и ученици средњих војних школа и на тај начин приближили присутнима како из перспективе ученика изгледа један њихов школски дан, који је састављен од многобројних активности.

Ученици који су имали недоумице и додатна питања били су у могућности да након презентације разговарају са запосленима и ученицима војних школа.