Дигитална учионица

Након донације коју је наша школа добила од ОШ „Светозар Марковић“  у виду 27 монитора, 7 wyse уређаја, 3 рачунара и пратеће инсталације, као и 10 wyse уређаја од ОШ „Стефан Дечански“, уз посредство ИТ просветара из Београда, у приоду од  11. и 12. фебруара ове године, оформљен је нов кабинет.

      Екипа софтверских администратора запослених у ШУ Београд, на челу са Ђорђем Радићем, урадила је комплетну инсталацију кабинета и умрежавање хардверског дела; повезивање каналица, каблова за интернет и каблова за струју; повезивање рачунара са wyse уређајима и мониторима. Урађена је софтверска реинсталација кабинета. Инсталиран је WMPS 2012 на два рачунара као и WIN 7 на наставничком рачунару. Омогућен је удаљен приступ са наставничког рачунара свим ученичким местима. Такође, креиран  је дељени фолдер и умрежени су сви рачунари.

     Захваљујемо се запсоленима у ШУ Београд на инсталацији кабинета, као и колегама наставницима Биљани Марковић, Срђану Станојковићу и Добрици Стојановић на помоћи приликом инсталације.