Дижите школе – деца Вас моле

На нашу неизмерну радост, а благодарећи Богу и нашем молитвеном заступнику Светом Сави, ове године школску славу смо прославили под својим кровом. Прослава је започела молитвено-литургијски у манастиру Рајиновац. Светој Литургији је поред наставника и родитеља присуствовао велики број ђака наше школе, у току које су се причестили Светим Тајнама Христовим. Након исте је уследио светосавски програм, који су приредили предшколци и ученици млађих разреда. Наравно, као и сваке године, награђени су пригодним даровима.


     Прослава је наставњена у школи чином резања колача и свеченом приредбом под називом ,,дижите школе – деца вас моле!“, а који су припремили учитељи, наставници српског језика, музичке културе и верске наставе уз приљежну помоћ ученика – учесника програма. Приредби су присуствовала ученици, родитељи, представници локалне самоуправе и државних институција.

Током исте, гости су уживали у садржајном програму праћеном презентацијом о нашој школи пре и после обнове, а у славу и част Светог Саве, чијим смо се молитвама враили у наш други дом. На крају приредбе, директорка Драгана Пешић  је поздравила госте, захваливши се свима на помоћи пруженој приликом обнове школе, а посебно ученицима који су посебно помогли.

С тим у вези, ученицима осмог разреда Вељку Недељковићу, Дамиру Јанковићу, Тодору Тобџићу, Душану Мијаиловићу, Николи Савковићу и Луки Ђорђевићу уручене су захвалнице. Такође, уручена је Светосавска награда Алекси Ђорђевићу, ученику осмог разреда, за постигнуте резултате у учењу и на такмичењима. Потом су награђени и наставници Наташа Мус и Добрица Стојановић који су се истакли својим постигнућима у раду.