Светосавска академија у манастиру Рајиновац

Прославу у част Светог Саве, школске славе ове године одржали смо ван наше школе, али не и ван Бегаљице. По благослову управе манастира Рајиновац, Светосавска академија је одржана у поменутом манастиру, а на велику радост домаћина и гостију.

На почетку исте служена је Св. Литургија којој су поред ученика присуствовали радници школе, родитељи, као и представници локалне самоуправе и државних установа.

Након исте уследиле су рецитације које су припремили предшколци и подела пакетића свим ђацима. Свечана академија под називом „Слово славе Светом Сави“ је започела чином резања славског колача и појањем Светосавске химне. Слушајући произношење стихова, драмско извођење и појање песама у част и славу Св.Саве, Божијег угодника, посебну духовну радост и драж осетили смо на овом светом месту.

На крају приредбе гостима се обратила директорка школе, захваливши се свима који су увеличали овај дан, а посебно о.Марку, о.Стефану и мати Минодори на указаном гостопримству. Такође су традиционално награђени радници наше школе који су се истакли посвећеношћу у раду школе.

Након духовног уследило је и телесно окрепљење у манастирској сали где је приређен ручак. Растали смо се са жељом да следеће године под кровом својим прославимо школску славу.