Еколошки излет

 Еколошки излет је и ове године организован и реализован у циљу примене знања из екологије на терену, што подразумева упознавање са природним богатствима која су позната ученицима из наставе биологије и географије, али која нису била конкретно доступна ученицима.

На излет су ишли ученици од петог до осмог разреда са разредним старешинама. Овим излетом је уобличен теоријски и практични рад. Обишли смо Зрењанин и Царску бару.

Тура је била лагана, са пуно садржаја из области историје, културе, географије, биологије и археологије. Удружили смо природу и културу. Видели смо знаменитости града Зрењанина: Градску кућу и музеј; затим смо обишли село Бело блато, које је познато по обради трске и мултинационалном саставу становништва; затим смо обишли Царску бару, возећи се бродом, уз помоћ водича.

Упознали смо птице мочварице, чапље, корморане, биљну вегетацију и чули занимљиву причу о настанку и развоју Царске баре.

Ручак је организован у етно-ресторану Трофеј, пријатног амбијента и укусне домаће хране. Ученици су имали више времена за одмор, рекреирајући се у парку ресторана. Вратили смо се задовољни и испуњени утисцима са овог мало путовања и шаљемо поруку другима да упознају природу Србије да би је више поштовали.                                                                                 

                                                                 Драган Спасић