Потребно је: Килограм кора, 300 гр сира (качкаваља), 300 гр шунке, мало прашка за пециво, 4 шољице киселе воде, 2 шољице уља, кечап, оригано, 1 јаје.
Припрема – Уље, воду и пола прашка за пециво помешати. Сир и шунку нарендати. Сваку кору поквасити смесом од уља и воде, поређати 3-4 коре, па преко треће или четврте ставити кечап, сир и шунку. Посути ориганом и увити у ролат, сећи на кришке, које треба премазати умућеним јајетом или можете оставити ролате и ређати у плех подмазан маргарином или обложен пек папиром. Поступак поновити са преосталим корама. Пре печења, поквасити питу смесом од уља и воде и пећи у рерни загрејаној на 200 степени док не порумени. Ако волите мекану питу поквасити је водом и покрити кесом и крпом. Ако волите хрскаву, не квасити је.
П. С. Уколико правите питу од 500 гр кора, потребно је да припремите смесу за квашење кора од 2 шољице воде и 1 шољице уља.