Кулинарске чаролије – Посна лисната погача од увијених спирала

Потребно је:
700 гр брашна Т-400, 30 гр квасца, 1 кашичица шећера, 2 кашичице соли, 50 мл уља, млака вода.

За премазивање и посипање: 100 гр маргарина очишћени сунцокрет, сусам.

Замесити тесто од брашна, нараснутог квасца, соли, шећера, уља и млаке воде. Оставити да надође око 40 минута. Затим га премесити и поделити на 4 лоптице. Лоптице развући на што тање коре. Ставити прву кору на пек папир, па је премазати топљеним маргарином, посути сунцокретом и покрити другом кором и све тако редом. Последњу кору не премазивати. На средини погаче обележити круг неком чашом, па погачу засећи на четвртине, затим на осмине и на шеснаестине, односно на 16 делова. Потом један крак пребацити преко другог, па свака два крака увртети у спиралу, а спирале у круг, а један круг ставити на средину. Оставити да надође 15 – 20 минута, па погачу премазати маргарином и посути по жељи сусамом. Пећи на 200 степени око 40 минута. Након печења, да би погача сијала премазати је топљеним маргарином.