Кулинарске чаролије – Панцероте

Потребно је:

За тесто – 1кг брашна (Т-400), 1 фунта квасца, 1 кашичица шећера, 3 кашичице соли, 100 мл уља, 200 мл млека, 200 мл млаке воде.

За фил – 300 гр сира, 300 гр шунке (или неког другог сувомеснатог производа), чаша павлаке, 5-6 кашика кечапа, мало оригана.

За премазивање – 1 јаје, сусам за посипање.

Замесити глатко тесто од брашна, квасца, соли, шећера, уља, воде и млека. Оставити да надође 40-45 минута. Потом оклагијом растањити кору средње дебљине и округлом чинијом вадити панцероте, стављати фил на једну половину, преклапати и виљушком спајати. Ређати их у плех обложен пек папиром. Потом их премазати јајетом и посути сусамом. Оставити их да одстоје 15 минута. Пећи у рерни на 220 степени 15-20 минута.