Кулинарске чаролије – Мандаринице

Потребно је: 200 мл јогурта, 300 мл млека, 2 јаја, 2 шољице уља, 3 кашичице соли и 3 кашичице шећера, нараснути квасац (коме је додата 1 кашичица шећера), прашак за пециво и брашно по потреби.

Замесити тесто и оставити да надође 30-40 минута. Потом правити лоптице величине мандарина мало их растањити, ставити по средини нарендани сир и саламу и опет обликовати лоптице. Поређати у плех обложен пек папиром. Премазати их жуманцетом или смесом од воде, брашна и соли (направљеном мало гушће него за палачинке) и посути их сусамом. Оставити да одстоје 15 минута и пећи на 220 степени док не порумене. Након печења премазати их водом и уљем како би биле мекане и покрити кесом и крпом.