Кулинарске чаролије – Лисната рол погача са сиром

Потребно је:
600 гр брашна Т-400, кесица сувог квасца, 1 кашичица соли, 1 кашичица шећера, 2 јаја, 100 мл уља, 100 мл млаке киселе воде, 200 мл млаког млека
За премазивање:
200 гр маргарина или маслаца (отопљеног на собној температури), 200 гр крем сира или фете
1 жуманце
За посипање: сусам

Замесити тесто од брашна, нараснутог квасца, воде, јаја, уља, соли и шећера. Оставити да одстоји 30 минута. Развући кору и премазати је 1/3 мешавине маслаца или маргарина и крем сира или фете. Увити у ролат и оставити да надође 10 минута. Потом поново развући кору, премазати је филом, увити у ролат и оставити да одстоји 10 минута. Трећи пут поновити поступак. Након што је прошло још 10 минута, ролат пресећи на пола и развући две коре и увити их у два ролата. Сећи на кришке дебљине 1цм. Ређати их у плех обложен пек папиром ослањајући једну на другу кришку у облику круга, односно цвета. Премазати ободе кришки жуманцетом и посути сусамом. Оставити да погача надође док се рерна загреје. Пећи је на 200 степени око 20 минута, односно док не порумени. Након печења премазати је омекшалим маргарином или маслацем.