Кулинарске чаролије – Призренске топлије

Потребно је: 1кг брашна Т-400, 500 мл млека, мало млаке воде, 3 јаја, 1 кашика соли, 1 кашика шећера, више од пола фунте квасца, пола шољице уља, 300 гр сира, сусам, 3 кашике киселог млека, 100 мл слатке павлаке, 50 гр растопљеног маслаца или маргарина. Замесити тесто од брашна, млека, млаке воде, квасца, шећера, соли, 2 јаја, киселог млека и уља.
Оставити да надође око 45 минута. Потом од теста направити 16 лоптица, поделити их у две групе по 8, тако да се добију две коре. Сваку лоптицу развући и премазати мешавином маслаца и слатке павлаке. Затим развућу прву кору (од наслаганих 8 корица), премазати поменутом смесом и исећи је на коцке. На сваку коцку стављати фил од сира (измрвљеног и помешаног са једним беланцетом). Затварати правећи облик писма и ређати у плех обложен пек папиром. Премазати топлије мешавином 1 жуманцета, 1 кашике уља и 1 кашике млека. Посути сусамом и оставити да надођу 25 – 30 минута. Пећи у рерни загрејаној на 200 степени док не порумене.